Fysik

bølgers vinkelfrekvens

28. april 2013 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis vi har sinussviningen: y = (1/1)*5(1*w*t)

w = vinkelfrekvens, MEN hvordan vælger jeg passende vinkelfrekvenser i denne sammenhæng skal nemlig lave en superposition af harmoniske bølger.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv med hele multipla af en grundlæggende frekvens.


Svar #2
28. april 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

Hvad vil hele multipla sige?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af hesch (Slettet)

Hvis vi har sinussvingning: y = (1/1)*5(1*w*t) w = vinkelfrekvens. Dette er ikke en sinussvingning. En sådan udtrykkes f.eks. ved:

y(t) = 5 * ω*sin( ωt ), hvor ω så er vinkelhastigheden og måles i enheden rad / sek, f.eks. 7 rad/sek = 7π/s.

Hele multipla af dette er så  14, 21, 28, . . . . .  rad/sek. 


Svar #4
01. maj 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

Vores lærer har selv givet os den formel. Men hvordan laver man så en superposition af dette?


Skriv et svar til: bølgers vinkelfrekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.