Matematik

...

28. april 2013 af MeMina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er trekanten. Jeg har selt målt siden c AB og vinkel C, med de værktøjer jeg har på programmet.

Vedhæftet fil: Matematik.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af Stats

Hvad er spørgsmålet?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
28. april 2013 af MeMina (Slettet)

Har løst den! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se den besked, jeg har sendt dig. Ifølge opgaven, som du formulerede den i en besked, er vinkel A = 48º, b = |AC| = 13, og a = |BC| = 10, og det er oplyst, at vinkel B er stump.

Benytter man sinusrelationerne

a/sin(A) = b/sin(B),

fås

sin(B) = (b/a)·sin(A) = (13/10)·sin(48º) = 1,3·sin(48º) , så

sin(B) = 0,966088 , og dermed B = 75,036º eller B = 180º - 75,036º = 104,964º 

hvor man så vælger den stumpe løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af Stats

Rigtig... Det er desværre sådan mit CAS resultat ser ud, når jeg anvender skitse i TI-nspire.. Jeg tror ikke det er noget jeg kan ændre... ?

- - -

Mvh Dennis Svensson

Vedhæftet fil:a.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man regner det omhyggeligt, finder man |AB| = 6,117, ikke 6,2 , og som nævnt i #3 er B = 104,964º , ikke 104º . Vinkel C er 27,036º , ikke 27,5º .


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af Stats

Hovsa...

Det er faktisk et lorte program de har lagt ind... Ikke engang vinkelsummen er 180 !

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.