Matematik

Bestem vinkel a

30. april 2013 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne opgave (vedhæftet) og skal beregne vinkel a, har prøvet at lave den, men det må være forkert, for er det ikke noget med, at hypotenusen altid er den længste i en retvinklet trekant? Dvs. at |b| ikke kan være 8,6 som jeg har fået det til.. Håber der er en, der vil hjælpe.

a) Jeg starter med at bruge Pythagoras til at finde |b|
a2+b2=c2
72+52=c2
49+25=742
Derefter tager jeg kvadratroden af 74, for at finde svaret
= 8,6
Derefter bruger jeg cosinusrelationen for at bestemme vinkel A
cos?(A)=(b2+c2-a2)/(2*b*c)
cos?(A)= 8,62+72-52/(2*8,6*7)
= 0.8136212625
Derefter gør jeg brug af cos-1 og har derved fundet vinklen af
cos-1(0.8136212625) = 35.55 grader
Vinkel <A = 35.55 grader

Vedhæftet fil: vinkela.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af peter lind

Det er ikke c du finder på den måde. c indgår slet ikke i den treant du regner på.

Brug at sinus til en vinkel i en retvinklet trekant er  modstående katete delt med hypotenusen.


Skriv et svar til: Bestem vinkel a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.