Matematik

Optimering

01. maj 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået stillet denne opgave.

I et hushjørne er der en indhegning til kaniner.
Indhegningen består af et kvadratisktag og to
rektangulære sider. Højden betegnes med , og
sidelængden i kvadratet betegnes med (se figur).
Det oplyses, at rumfanget af indhegningen er 9 m^3
 

a) Bestem højden udtrykt ved .

b) Bestem det samlede areal af de to
rektangulære sider og det kvadratiske tag
udtrykt ved .

c) Bestem den værdi af , der gør dette areal
mindst muligt

Har lidt problemer med den sidste opgave, så lidt forklaring vil være dejligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af hesch (Slettet)

Figuren mangler.


Svar #2
01. maj 2013 af willerboy (Slettet)

min fejl

Vedhæftet fil:Udklip11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af hesch (Slettet)

a) Bestem højden udtrykt ved .   ???    Ved x ?

V = x2 * h = 9m3    ⇒

h = 9 / x2

b)  A = x2 + 2 * x * h      ( tag + 2 sider )

c)  Værdi af hvad ?

 

 


Svar #4
01. maj 2013 af willerboy (Slettet)

Bestem den værdi af x, der gør dette areal
mindst muligt.

 

Det går rigtig godt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2013 af hesch (Slettet)

h = 9 / x2       og  

A = x2 + 2 * x * h   ⇒

A(x) = x2 + 2x * 9/x2  = x2 + 18/x

Find minimum af A(x)


Svar #6
01. maj 2013 af willerboy (Slettet)

Skal det bruges i en graf ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2013 af hesch (Slettet)

Du skal finde  A ' (x) = dA(x)/dx  med henblik på at finde vandrette tangenter til grafen, som sædvanligt snart sagt.


Svar #8
01. maj 2013 af willerboy (Slettet)

Nåååh, mange tak :)

Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.