Fysik

formeludledning

01. maj 2013 af steffi90 (Slettet)

Hej jeg sidder med en fysik opgave, hvor jeg skal udlede μ=tan(alpha)

men jeg har ingen ide om hvordan:/

nogen som kan hjælpe??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af hesch (Slettet)

I hvad sammenhæng indgår det ?

μ kan være så meget, og det kan alpha også.


Svar #2
01. maj 2013 af steffi90 (Slettet)

Det med gnidningskoefficienten :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2013 af mathon

når gnidningskoefficienten på skråplanet er µ
og skråplanets vinkel med vandret er α,
har du (se på din tegning),
at hældningsvinklen umiddelbart før
bevægelse ned langs skråplanet finder sted,
er når

                              Fres = m • g • sin(α) - µ • m • g • cos(α) = 0

                              sin(α) = µ • cos(α)

                              sin(α) / cos(α) = µ

                              tan(α) = µ

                 

 

       
                  

     


Skriv et svar til: formeludledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.