Matematik
hjælp
18. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
I et område gælder, at sammenhængen mellem tiden t og antal kaniner P er givet ved
p(x)=1000/1+e^4,8-0,7*t
hvor t er antallet af måneder efter, at nogle få kaniner er lukket ud. Giv en vurdering af, hvor mange kaniner, der oprindelig er lukket ud. Vil der på noget tidspunkt findes 700 kaniner i området? 1200? Hvad er det størst mulige antal kaniner, der kan leve i området? Bestem kaninbestandens væksthastighed til , og angiv enheden.
p(x)=1000/1+e^4,8-0,7*t
hvor t er antallet af måneder efter, at nogle få kaniner er lukket ud. Giv en vurdering af, hvor mange kaniner, der oprindelig er lukket ud. Vil der på noget tidspunkt findes 700 kaniner i området? 1200? Hvad er det størst mulige antal kaniner, der kan leve i området? Bestem kaninbestandens væksthastighed til , og angiv enheden.
Svar #3
18. oktober 2003 af Brian (Slettet)
Jeg har en mistanke om at noget er skrevet forkert af - kanin-populationsopgaver plejer at være noget med ekspoentiel vækst.
Der der står læses efter reglerne som
p(x)=(1000/1) + (e^4,8) - (0,7*t)
og det er ikke eksponentielt.
Mener du i stedet
p(x)=(1000/1)+e^(4,8-0,7*t)?
Det er eksponetielt aftagende (faktoren til t er negativ), og det plejer kaninopgaver heller ikke at være?
Så hvad er funktionen? Hvad betyder 1000/1? Og hvad er problemet?
Der der står læses efter reglerne som
p(x)=(1000/1) + (e^4,8) - (0,7*t)
og det er ikke eksponentielt.
Mener du i stedet
p(x)=(1000/1)+e^(4,8-0,7*t)?
Det er eksponetielt aftagende (faktoren til t er negativ), og det plejer kaninopgaver heller ikke at være?
Så hvad er funktionen? Hvad betyder 1000/1? Og hvad er problemet?
Svar #4
18. oktober 2003 af 404error (Slettet)
Kanin-vækstopgaver kan skam sagtens være logistisk vækst, som det er tilfældet her - i fald vi skriver:
1000/(1+e^(4,8-0,7*t)).
1000/(1+e^(4,8-0,7*t)).
Svar #5
19. oktober 2003 af Brian (Slettet)
Yes! Det er vigtigt at gøre sig bekendt med hvordan regninsarterne prioriteres og at skrive rigtigt af!
Sofie, tegn grafen for p(x), det vil forklare alt.
Sofie, tegn grafen for p(x), det vil forklare alt.
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
