Matematik

Beregn linjens ligning

02. maj 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje l går igennem  A(1.3) B (-1,7) beregne linjens ligning.

Den har jeg så regnet mig frem til gir  f(x)-2x+5

En linje m er vinkelret på linje l og går igenmme C(-4.5) beregn linjen for m?

ved at når linjerne står vinkel ret på hinanden er hældningen : -1 

Hvordan gør jeg det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af SuneChr

Det er rigtigt, at

f (x)  =  - 2x + 5

Den lineære funktion, hvis linje m står vinkelret på linjen l ,  har da en hældningskoefficient på  1/2

og går gennem C ,  idet produktet af hældningskoefficienterne skal være  (- 1) .

Derfor kan man løse ligningen      5  =  1/2·(- 4) + b


Svar #2
02. maj 2013 af Basseluft (Slettet)

Kan jeg ikke helt se logikken i? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Lav en tegning af et koordinatsysten med linien l.

Tegn en linie, der står vinkelret på m (den behøver ikke gå gennem noget bestemt punkt) Aflæs på din tegning kældningen for denne linie.

Nu har du hældningen a for m.

m: y=ax+b   hvor (x,y)=(-4,5) og a lige er blevet aflæst

Indsæt værdierne og beregn b


Svar #4
02. maj 2013 af Basseluft (Slettet)

Vil det sige at b = 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2013 af mette48 (Slettet)

nej pas på med fortegnene


Svar #6
02. maj 2013 af Basseluft (Slettet)

Kigger lige videre på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2013 af mette48 (Slettet)

linien i går nedad mod højre, så hældningen er negativ

hvilken vej går linien m, når man går mod højre?


Svar #8
02. maj 2013 af Basseluft (Slettet)

Hvis jeg går 1 hen af x akslen, går den -1 ned af y akslen :) og så skal den vel gå igennem punkt C


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2013 af SuneChr

Her er en hjælp, håber du kan bruge.

Bemærk,  det er produktet af de to hældningskoefficienter, der er (- 1) og ikke hældningskoefficienten for linjen m .

 

Vedhæftet fil:SP 0205131513.PNG

Skriv et svar til: Beregn linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.