Fysik

solindstrålingen

02. maj 2013 af rSkaarup (Slettet) - Niveau: C-niveau

På en klar dag er solindstrålingen 1000 W/m2. En solfanger, der er anbragt vinkelret på retningen til solen, har længden 2,0 m og højden 90 cm.
A) Beregn solfangerens areal
B) Med hvor stor effekt modtager solfangeren energi fra solindstrålingen?
C) Nyttevirkningen er 42%. Hvor stor er den nyttige effekt, som solfangeren afgiver?
D) Hvor meget energi kan den afgive på 8 timer?
E) Hvis al energien blev overført til 300 L vand med starttemperaturen 18oC, hvor varmt ville det være efter de 8 timer?

Er temmelig lost i denne opgave, og håber der er nogle begavede mennesker som kan hjælpe mig? :)
Så vil jeg blive glad!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af Kasper73

A) m2= b*h =Areal

B) Areal*W/m2 =Pmodtaget  [J/s]

C) Pnytte = P modtaget*0,42

D) P nytte * 8 timer * 3600 s/time = E tilført (Q tilført)

E) Q tilført=m*c*(t2-t1)       hvor m er 300 liter / 300 kg, c = 4.186 kj/kg*Celsius (tabelværdi)

hvis man tager i betragtning at der ikker tab til omgivelserne og at solfangeren kun består af en plade med angivne mål og ikke har en bølget overflade, som vil give et større areal


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2013 af hesch (Slettet)

#1:  Ad:  har en bølget overflade, som vil give et større areal.

Javist, men sollyset kan så ikke indfalde vinkelret overalt på disse bølger, hvis du forstår hvad jeg mener.    :)

Men du kan have ret i, at en bølget, og dermed større overflade bedre kan overføre varmen til vandet.


Svar #3
02. maj 2013 af rSkaarup (Slettet)

Tusind tak! HAr virkelig hjulpet mig!


Skriv et svar til: solindstrålingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.