Matematik

omskrivning af en formel

03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

q=-6,95*log(0,74/(di*√(di*l)*10^6)+k/(3,71*di))*di^2*√(di*l)*0,46-0,5*cos(π*y/di)+0,04*cos(2*π*y/(π*di))

har denne formel som jeg gerne ville have omskrivet så jeg får isoleret di

kan ikke få den til og gå op

 

Vedhæftet fil: q.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af oppenede

Der er lidt for mange di vil jeg mene


Svar #2
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

kan man da få et program der kan ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af oppenede

Tvivler stærk på du ikke må ty til numeriske løsningsmetoder i dit problem, selv med et program.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2013 af SuneChr

di indgår i både algebraiske og ikke-algebraiske udtryk. Det er her ikke muligt at foretage isolation.

Men skal man finde di  hvor alle de andre parametre er givne, er det muligt at indkredse en eller flere løsninger.

Er  k  l  q  y  givne, kan di indkredses med vilkårlig nøjagtighed.


Svar #5
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

den eneste ukente faktor er d


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2013 af SuneChr

Da er det muligt, i Excel, at lave et simpelt program, der finder di når de andre fire parametre er kendte.

Hvad udtrykker formlen, bare for at være nysgerrig ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2013 af oppenede

Så må du se på grafen for ligningen med realistiske værdier for k, l, q og y, og ud fra hvad du ser lave en passende numerisk metode.


Svar #8
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

det er til beregning af afløb som kommer fra DS 432 som benytter colebrook-whites formel og brettings formel og med den kan man finde q som er den dimisonergivene afløbsstrøm og så ville jeg gerne have den til og give mig di


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2013 af oppenede

Har du brug for di ved forskellige kombinationer af værdier for k, l, q og y, eller handler det om et specifikt tilfælde? Hvis det sidste, hvad er værdierne så?


Svar #10
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

den skal bare tage de her værdiger og så skal den give mig di

k=0,00025 

q=0,0018

l=0,0112

y=0,04125

i dette tilfælle skulle di gerne give 0,0825 


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2013 af oppenede

ok de tre højeste løsninger er:

0.02798521407712530771609,
0.08530635037137209847040,
0.46887299514670822591877

Og derudover uendeligt mange løsninger tæt ved 0


Svar #12
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

det er for de at resultatet er i meter og vi bruger den i millimeter og l er gilevet i meter og den bruger vi i promille 

har lige set at jeg har glemt en parentes i formelen 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2013 af oppenede

er log() 10-tals logaritmen eller den naturlige (ln)?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2013 af oppenede

Den nye formel har 1 løsning:

med 10-tals log: 0.073903997282698712968

med naturlig log: 0.045009615876213418185


Svar #15
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

hvordan regner du det?


Svar #16
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

det hele er taget ud fra dise to fomler som er vedhæftede

Vedhæftet fil:start formel.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2013 af oppenede

jeg brugte bare fsolve i maple


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2013 af oppenede

du kan bruge den her

Vedhæftet fil:newtonmethod.xlsx

Svar #19
03. maj 2013 af vvsinstallatør (Slettet)

kan du få en formel ud af den som man kan sette ind i excel


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. maj 2013 af oppenede

i d6 og d7 er selve formlen


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.