Matematik

bestem arealet

03. maj 2013 af Chipsmand (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe!!!!

Der er givet funktionerne f (x) = 0,5 * x(1,5)  og g (x) = 2 * √x

Bestem arealet af det område, der afgrænses mellem graferne for f og g i intervallet {1: 3}

 

billedet er vedhæftet.

Forstår ikke hvad jeg skal starte med at gøre.

 

på forhånd tak

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af oppenede

Du skal udregne det bestemte integral i det pågældne interval af funktionen h(x) = abs(f(x)-g(x))


Svar #2
03. maj 2013 af Chipsmand (Slettet)

Det er ikke en formel vi har haft bekendtskab med før.
Kan man gøre det anderleds ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af oppenede

abs betyder bare at du skal tage den positive værdi, dvs. abs(-4) = 4 og abs(4)= 4.

Du kan også se på hvor at g(x) - f(x) er poistiv og tage integralet der.

Der hvor g(x) - f(x) er negativ tager du så integralet til f(x) - g(x) og tilsidst lægger du resultaterne sammen


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2013 af SuneChr

Benyt integrationsreglen

Beregn til sidst arealet

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2013 af oppenede

Efter at have gjort rede for at g(x) - f(x) > 0 når 1 ≤ x ≤ 3.

Den nemmeste metode tror jeg i det her tilfælde er at se på hvornår f(x)/g(x) er over/under 1.


Skriv et svar til: bestem arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.