Matematik

Hvad gør jeg forkert?????

04. maj 2013 af annie4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne ) O(x ved fremstilling af
x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved
15 ( ) 0,04 0,5 2,35 7,5 , 1
3 2
O x x  x  x d x d .
Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan de producerede varer sælges for
beløbet ( ) p x , hvor
15 p(x) 80,4x , 1d x d .
Fortjenesten ) F(x ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved
15 F(x) p(x)? xO(x), 1d x d .
Den møntenhed, som ) O(x), p(x og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.


a) Bestem en forskrift for ) F(x , og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den
produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har lavet opgaven i maple og vedhæftet, hvad jeg har gjort. Jeg forstår ikke hvorfor jeg får 4 løsninger/tal når jeg sætter funktionen =0?

jeg ved at dete skal give x= 7,74548 or x=-6,07881

 

Hvad gør jeg forkert ????

Vedhæftet fil: maple.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvordan skal disse underlige tegn forstås?

15 ( ) 0,04 0,5 2,35 7,5 , 1
3 2
O x x  x  x d x d 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af SuneChr

# 0  Dét gør du forkert:

a) forskriften læses i række 3 / søjle 2 ,  eller var det omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

GENIALT !!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

This is all Chinese to me!

En arkæologisk undersøgelse af kileskrifterne på Studieportalen viser dog, at der kan være tale om en nyfortolkning af dette oldtidsfund

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=493255

 

#0 --> næste gang du blindt kopierer ind fra din opgave i pdf-format, så kast lige et blik på, om det kopierede overhovedet kan læses. Hvis det ikke er tilfældet (som her), så benyt de første 10 minutter til at redigere dit indlæg, så andre også kan forstå indholdet.


Svar #5
05. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

ja okay havde jeg ikke lige tænkt over, men opgaveteksten kommer her:

 

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne  O(x) ved fremstilling af
x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved

O(x)=0,04x3-0,5x2 +2,35x+7,5          1 ≤ x ≤ 15

 

Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan de producerede varer sælges for
beløbet  p(x) , hvor

p(x)= 8 - 0,4x ,  1 ≤ x ≤ 15

Fortjenesten  F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved

 

F(x)=p(x) * x - O(x)  ,  1 ≤ x ≤ 15

Den møntenhed, som  O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.


a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den
produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.

 

---------------------------------------------------

det jeg har gjort i maple er vedhæftet øverst

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Dit udtryk for F(x) er helt forkert, og derfor får du ikke noget korrekt ud af at benytte det.


Svar #7
05. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

hvad skal jeg så skrive for at få F(x) rigtigt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Indsæt de kendte forskrifter i udtrykket

F(x) = x·p(x) - O(x) = x·(8 - 0,4x) - (0,04x3-0,5x2 +2,35x+7,5)

Gang ind og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2013 af SuneChr

Fortjenesten = Salgsprisen - Samlede omkostninger

Jeg forstår ikke, at salgsprisen p for x producerede varer skal ganges med x. x indgår jo i salgsprisen p(x).

Det samme står mærkværdigvis også i den linkede opgave i # 4 .

F(x) = p(x) - O(x)   ser da mere rigtigt ud.

OK.  p(x) må være salgsprisen pr. én vareenhed. Så er faktor x realistisk.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det må forstås sådan, at p(x) er salgsprisen pr stk, når man kan sælge x af dem.

Udtrykket 

p(x) = 8 - 0,4x

virker da heller ikke så logisk, hvis det skulle være den samlede salgspris for x stk.


Svar #11
05. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.