Matematik

Bestem vinkel

05. maj 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx

Opgave 12 A

Kan man skrive resultatet sådan?

180-60 = x+x

2/120=2x/2

x=60

 

Bemærk: Jeg går kun i ottende klasse, så jeg springer mig ud i noget, som er lidt '' Voldsomt"

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Vinkel CBA er ikke ret

du skal bruge sin(v), ved du hvad det er ?


Svar #2
05. maj 2013 af Gliates (Slettet)

Jeg ved godt hvad det, men jeg er i tvivl om hvordan man bruger det.. Håber du kan give mig en simpel forklaring på hvordan man løser opgaven og hvordan man bruger det :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2013 af funked (Slettet)

Til beregning af vinkler i en vilkårlig trekant, finder jeg det nemmest at bruge sinusrelationerne.

Sin(A)/a = Sin(B)/b = Sin(C)/c

I opgaven får du oplyst vinkel C = 60
Siden c = 2,4
Siden a = 2,7
Så kan man indsætte tallene og beregne det resterende

Sin(A)/2,7 = Sin(60)/2,4

Sin(A) • 2,4 = Sin(60) • 2,7 (ganger med den omvendte brøk)

Sin(A) = (Sin(60) • 2,7)/2,4. ( dividerer med 2,4 på begge sider af =)

Sin(A) = ,974278579258

Sin^-1(,974278579258) = 76,9887 ~ 76,9

Vinkel A = 76,9

Vinkel B = 180-60-76,9= 43,1



Svar #4
05. maj 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for hjælpen!

 

 


Skriv et svar til: Bestem vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.