Matematik

Gennemsnitsfart

05. maj 2013 af hhhk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan beregner man gennemsnitsfart, når fx et skib sejler fra den ene rute kl. 18.35 til den nye rute kl. 01,13

og kanalen er i alt 81 km lang?

Har prøvt mig frem, men det lykkedes helt ikke.

Er det ikke sådan her:

fra 18.3k til 01,13 = 6 timer og 38 min.

81 km/ 6 timer 38 min = 12,69 km pr. time

 

el. 81km/360 min * 60 min


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Beregn den samlede sejltid i timer

gennemsnitshastigheden er vej/tid

6 timer og 38 min = 6+38/60 time=6,63 timer

81km/6,63timer =12,2 km/time

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.