Matematik

Vektorfelter og flux

05. maj 2013 af Zaxio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I rummet er der givet et strømningsvektorfelt V bestaende af parallelle enhedsvektorer, °
men vi kender ikke vektorfeltets retning som er tilfældig. I feltet er der placeret en lukket
?ade som accepterer indstrømning, men ikke udtrømning. Indstrømningen betegner vi
med B+, som vi mere præcist de?nerer som vektorfeltets ?ux gennem den del af ?aden
som opfylder at skalarproduktet af vektorfeltet og ?adens indadgaende normalvektor °
er positivt. Opgaven handler om, hvordan middelværdien af B+ (den mest ”sandsynlige”
værdi) afhænger af ?adens areal.

 

a) Gør rede for at man med rimelighed kan modellere vektorfeltet ved
V(x,y, z) = (cos(s) sin(t), sin(s) sin(t), cos(t)) hvor s = [0, 2p] og t = [0, p] .

 

Hej. Jeg er meget i tvivl om ovenstående opgave ( Vi har også fået at vide, at den er meget sværere end alle andre opgaver der er stillet i dette semester..). Jeg forstår ikke hvordan dette vektorfelt kan ''modelleres'' til ovenstående ligning.. Det ligner tydeligt en parameterfremstilling for en cirkel, men vi snakke jo om vektorer.. 


Skriv et svar til: Vektorfelter og flux

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.