Matematik

Sidelængder i trekant

06. maj 2013 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har et problem med at løse en opgave! 

Opgaven lyder således: 

På figuren ses to retvinklede trekanter ABC og DEF, der er ensvinklede. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren. 

Sidelængderne, som jeg har feåt oplyst på trekant ABC er: lille b = 6 og lille c = 10 

--------------------------------------- II -------------------------- DEF er: lille e = 30 

 

Bestem de resterende sidelængder i trekanterne. 

 

(opgaven er uden hjælpemidler) 

 

pfh. Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

b er ensviklet med e.

Så du kan vel bruge en slags forstørrelsesfaktor

30/6=5

Så må side være 10*5=50

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

Prøv at vædhæfte figuren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er sikkert tale om Opg 1 i dette eksamenssæt

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/121210%20stx123-MAT-B-07122012.ashx

Benyt Pythagoras til at bestemme den ukendte katete i trekant ABC, og benyt de to ensliggende kateter i trekant ABC og DEF til at bestemme skalaforholdet, der så direkte kan benyttes til at bestemme de manglende sider i trekant DEF.


Skriv et svar til: Sidelængder i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.