Matematik

Trekanter

06. maj 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en rar sjæl som vil hjælpe mig med følgende opgave?

Den er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Hllkp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Du har 2 vinkler og en side

Du skal bruge sinusrelationerne.

Sin(A)/a=Sin(B)/b=Sin(C)/c

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

opg. b)

 

    benyt formlen A = 0,5 · b · c · sin(A), hvor vinklen A bestemmes ved

 

                                                                                    A = 180 - (B + C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

opg. c)

 

bestem trekantens højde ved sin(A) = mod / 8 → mod = sin(A) · 8, og udled derefter den venstrestående trekants grundlinje ved Pythagoras læresætning. Arelat af denne trekant er da givet ved A = 0,5 · h · G

for den anden trekant gælder, at grundlinjen deri er lig AC fratrukket grundlinjen i den anden trekant, og arealet af den højrestående trekant er tilsvarende givet ved A = 0,5 · h · G


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.