Matematik

2x^(2)+16=-4x - hjælp

06. maj 2013 af pokizh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at løse denne ligning - 2x^(2)+16=-4x, Jeg kan forstå det er en andengradsligning, men ultimativt skulle den hedde ax^2+bx+c=0 

Her ville jeg umiddelbart tro at

2x^2 = a

bx = 0

c = 16

men forstå ikke hvad jeg skal gøre med -4x

Et forsøg - b^2-4*ac

0^2-4*2*16 = -128 

konklusion ingen løsning

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Flyt alle led over på venstre side, så ligningen får formen

ax2 + bx + c = 0 .

Konstanten a er koefficienten til leddet med x2 . Konstanten b er koefficienten til leddet med x, og konstanten c er det konstante led. Konstanterne a, b og c indeholder ikke noget x.


Svar #2
06. maj 2013 af pokizh (Slettet)

-42-4*2*16 = -112?

Jeg er i tvivl om hvilket fortegn bx leddet skal have. 

 

2x2+4x+16=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

2x2 + 4x + 16 = 0

ax2 + bx + c = 0

Som du kan se af ovenstående er a = 2,  b = 4  og  c = 16

Nu kan du bruge dine formler fra mat.-bogen, men ligningen har ingen løsninger (dvs. parablen har ingen reelle rødder), idet diskriminanten < 0

;-)


Skriv et svar til: 2x^(2)+16=-4x - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.