Matematik

Grafer

06. maj 2013 af madden13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har lidt problemer med en opgave.. er der nogen der kan hjælpe? :-)
Jeg har vedhæftet opgavesættet.. det er opg 5 :-)

På forhånd tak :-)

 

Vedhæftet fil: 120525 1stx121 MAT B.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, hvad du ved om eksponentialfunktioner af formen ax og 2.-gradspolynomier til at identificere de tre grafer.

Hvordan ser grafen for et 2.-gradspolynomium ud?

Hvad betyder værdien af konstanten a i ax for funktionens monotoniforhold?

 


Svar #2
06. maj 2013 af madden13 (Slettet)

Et 2.gradspolynomium er en parabel med et toppunkt, der enten er et maksimum eller et minimum, alt efter om dens ben vender opad eller nedad. Grafen b er derfor et 2.gradspolynomium med funktionen h(x)=x2+1

er det rigtigt?

Jeg ved ikke helt med det andet du spurgte om


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er rigtigt.

De to andre grafer er derfor graferne for de to funktioner

f(x) = 2x    og      g(x) = 2-x = (1/2)x .

Benyt din viden om eksponentialfunktioner til at identificere de to funktioners grafer.


Svar #4
06. maj 2013 af madden13 (Slettet)

aha.. når a er positiv er der tale om en stigende vækst.. når a er negativ er tale om en aftagende vækst.

Derfor må grafen A have funktionen g(x) og grafen C have funktionen f(x)

korrekt? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke helt korrekt i mellemregningerne. En eksponentialfunktion ax er stigende, når a > 1,
og den er aftagende, når 0 < a < 1 . Men slutkonklusionen er korrekt.


Svar #6
06. maj 2013 af madden13 (Slettet)

når ja, det havde jeg lige glemt :-) Men tak for det. Gode brugbare svar! Nu forstår jeg det :-)


Skriv et svar til: Grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.