Matematik

differentialregning

07. maj 2013 af py2t7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved 

 

f(x)=e^2x -3x

 

hvordan finder jeg f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af PeterValberg

Antager at du mener:

Benytter regnereglerne:

og

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. maj 2013 af py2t7 (Slettet)

så jeg får 

f'(x)=2*e^2x 

 

men forstår ikke hvad jeg skal gøre med de -3

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af PeterValberg

Reglerne, du skal bruge, fremgår af side 3 i dette dokument [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. maj 2013 af py2t7 (Slettet)

hvis jeg nu skal tjekke om der findes en tangent til grafen med hældningskoefficienten -1 

skal jeg sætte f'(x)=-1 

Og denne udregning får jeg til 0 vil det så sige at der er en tangent med hældningskoefficienten -1 hvis ja hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2013 af PeterValberg

at du får resultatet:

f'(x) = -1    ⇔   x = 0

betyder, at tangenten til grafen for f i punktet (0,f(0)) har hældningskoefficienten -1

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.