Matematik
Stamfunktion
13. oktober 2005 af
Mivson (Slettet)
Hej!
Er lidt i tvivl hvad følgende kan betyde!
Sin2x
Kan det også betyde
sinx * sinx
eller
2sinx
Jeg skal finde stamfunktionen og vil gerne omskrive den, men er ikke sikker på hvad den kan omskrives til!
På forhånd tak for hjælpen!
Er lidt i tvivl hvad følgende kan betyde!
Sin2x
Kan det også betyde
sinx * sinx
eller
2sinx
Jeg skal finde stamfunktionen og vil gerne omskrive den, men er ikke sikker på hvad den kan omskrives til!
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #2
13. oktober 2005 af Mivson (Slettet)
Nej det gør det ikke!
Har en funktion der hedder
g(x)=sin2x
Sådan står den!
Har en funktion der hedder
g(x)=sin2x
Sådan står den!
Svar #4
13. oktober 2005 af Mivson (Slettet)
Det er jeg godt klar over!
Men kan jeg sætte 2tallet foran sinx?
Jeg skal jo finde stamfunktionen, så hvis jeg kunne sætte 2 ude foran integralet ville det gøre det meget nemmere eller skal jeg løse den ved partiel integration?
Men kan jeg sætte 2tallet foran sinx?
Jeg skal jo finde stamfunktionen, så hvis jeg kunne sætte 2 ude foran integralet ville det gøre det meget nemmere eller skal jeg løse den ved partiel integration?
Svar #5
13. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
#4:
Nej, du kan ikke flytte 2-tallet som du foreslår; det indgår i argumentet til sinus. Funktionerne
x |-> sin(x) + sin(x) (= 2sin(x))
x |-> sin(x)*sin(x) (= sin(x)^2)
g: x |-> sin(2x) (= 2sin(x)cos(x))
er _ikke_ identiske.
Integralet
S[g(x)]dx = S[sin(2x)]dx
vil umiddelbart være mest oplagt at bestemme ved substitution. Find en passende substituent.
//Epsilon
Nej, du kan ikke flytte 2-tallet som du foreslår; det indgår i argumentet til sinus. Funktionerne
x |-> sin(x) + sin(x) (= 2sin(x))
x |-> sin(x)*sin(x) (= sin(x)^2)
g: x |-> sin(2x) (= 2sin(x)cos(x))
er _ikke_ identiske.
Integralet
S[g(x)]dx = S[sin(2x)]dx
vil umiddelbart være mest oplagt at bestemme ved substitution. Find en passende substituent.
//Epsilon
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
