Matematik

0,0084 * 125?????!

09. maj 2013 af nexonn2k10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

For det første, ved jeg godt det her er simpelt matematik. Men kan bare ikke selv klarer den. 

 

Opgaven lyder "500g ærker koster 8,40kr" Hvor meget koster 125g ærter

 

8,40 / 1000 = 0,0084 

0,0884 * 125. Har altid VÆRET lort til gange, og det forvirrer mig med alle de nuller. Kan jeg få en forklaring hvordan jeg løser denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af peter lind

Du kan også bruge at 500/125 = 4. Det giver en nemmere beregning


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2013 af SuneChr

Den gode gamle forholdsregningsmetode forbliver klassisk,

og der er ingen nuller eller andet til at forstyrre tankegangen.

500 g koster 8,40 kr

1 g koster 8,40/500 kr

125 g koster 125·8,40/500 kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af mathon

 

              0,0084 • 125 =

              0,00210 • 500 =

              0,00105 • 1000 = 1,05

             


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en korrekt beregning, men hvad har den med den stillede opgave at gøre?

Som Peter Lind gør opmærksom på i #1 er 125 g netop 1/4 af 500 g, så 125 g koster præcis (1/4) af prisen for 500 g æter, dvs.

8.40kr · (1/4)


Svar #5
09. maj 2013 af nexonn2k10 (Slettet)

Forstår ikke? Vil svaret ikke blive 1,05? Det jeg gør lige nu er

 

8,40 / 1000 = 0,0084 

0,0084 * 125 = 1,05???

 

Det jeg gerne vil have hjælp med er regne alle de nuller. Kan ikke se hvordan jeg ville klarer en opgave som den til færdighedsseksamen næste uge i matematik :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, svaret findes ved at regne færdigt i #4. Du skal ikke dividere 8,40 med 1000, men med 500, da 8,40 kr er prisen for de 500 g. Man finder prisen for 1g ved at dividere med 500, og så finder man prisen for 125 g ved bagefter at gange med 125:

(8,40 / 500) · 125 = 8,40 / 4 = 2,10 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2013 af peter lind

Nu har du fået facit: men det hjælper dig altså ikke ret meget. Du bør regne en masse af den type opgaver, og så kontrollere på en lommeregner om du har fået et rigtigt resultat.


Svar #8
09. maj 2013 af nexonn2k10 (Slettet)

Der jo ikke noget ved prøve og prøve når man ikke kender metoden til det 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Metoden bør være lært i de små klasser. Når man får oplyst noget om et vist antal og skal bestemme den tilsvarende oplysning om et andet antal, finder man altid først oplysningen om 1 af slagsen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Opgaven lyder "500g ærker koster 8,40kr" Hvor meget koster 125g ærter

Hvor mange gange er 500g større end 125g? 4 gange.

Så 500g må koste 4 gange så meget som 125g

125g koster så 8,4kr/4=2,10 kr


Skriv et svar til: 0,0084 * 125?????!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.