Matematik

Første koordinat til røringspunkt

09. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Nogen som vil give en hjælpende hånd til opgave 13 i dette opgavesæt?

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx

Skal jeg bruge tangentligningen, eller er det helt ved siden af ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af peter lind

Du skal ikke bruge tangentlignen. Du skal bruge at i røringspunktet er f'(x) hældningen af tangenten. Du skal altså løse ligningen f'(x) = 4


Svar #2
09. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Og så har jeg altså fundet førstekoordinaten til røringspunktet for t? Og det bliver 1,1, men hvad gør jeg så hvis jeg også vil finde andenkoordinaten?

 


Svar #3
09. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet)

skal jeg så bare finde f(1,1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2013 af peter lind

I opgaven står der at du skal finde førstekoordinaten, så du er færdig. Hvis du også vil have andenkoordinaten indsætter du den fundne x koordinat i funktionsudtrykket. Det giver andenkoordinaten


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Løsningen til ligningen f '(x) = 4 er ikke x = 1,1 .


Svar #6
10. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Jo, det får jeg det til ved brug af Maple


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2013 af umolich

Hvad får du f ' (x) til?


Svar #8
10. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Den får jeg til 

f'(x) = -3x^2  +  6x  +1


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2013 af umolich

Det er fordi du læser løsningen i Maple forkert. Den giver dig to løsninger:

x = 1  og x = 1.

og altså ikke x = 1,1.


Svar #10
10. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Nåh selvfølgelig, ellers ville der jo have stået 1.1 og ikke 1,1

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2013 af umolich

Netop :-)


Svar #12
10. maj 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Så i punktet (1,7) findes der en tangent til grafen med hældningskoefficienten 4. Er det korrekt? 

Jeg er klar over at det kun er første koordinaten opgaven forlanger, men jeg skulle finde anden koordinaten også så skal jeg bare finde  f(1) ? Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2013 af umolich

Helt rigtigt


Skriv et svar til: Første koordinat til røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.