Matematik

Ligning i Koordinatsystem

10. maj 2013 af VanityFloffi (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Tegn et Koordinatsystem linjen l med ligningen Y= -x + 5 Linjen m med ligningen Y= ½x + 2. Angiv efter aflæsning skæringspunkt koordinatsæt. Sådan lyder Regnestykket. Håber i kan hjælpe. :D  


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2013 af mathon

 

                   Kan du indtegne rette linjer i et koordinatsysem?


Svar #2
10. maj 2013 af VanityFloffi (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2013 af mathon

                  Jeg mener
                                          1)  Ved hjælp af tre støttepunkter (strengt taget kun to)

                                          2)  Ved brug af hældningstal og y-akseskæring

                  Hvilken metode anvender du/I?
 


 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)

linjen l med ligningen Y= -x + 5

lav et sildeben med mindst 3 talpar, meget gerne flere, da du åbenbart ikke har tegnet funktioner ifør.

indsæt talparene i et koordinatsystem.

Punkterne kommer til at ligge på en ret linie, som du så tegner.

Dette er linien l.

Tegn den anden linie på samme måde.

Aflæs liniernes skæringspunkt.

 

Du vil senere møde en anden måde at tegne linier i et koordinatsystem på. Jeg vil foreslå at du bliver ved metoden med sildeben i en periode, da den også kan bruges til tegning af andre tyber funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2013 af Moderatoren

Du kan læse mere i din formelsamling på side 23: pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf

I toppen kan du se et sildeben.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Et forslag til en løsning

Tegn et Koordinatsystem linjen l med ligningen Y= -x + 5 Linjen m med ligningen Y= ½x + 2

-x+5=1/2x+2

-x=1/2x-3

-1,5x=-3

1,5x=3

x=2

y=-2+5

y=3

(2,3) skæringspunkt

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#6 læs #0 igen, der er bedt om en grafisk løsning, ikke en beregning.

#3 en linie kræver ganske rigtigt kun 2 punkter, men som begynder i graftegning er det klogt at have mindst tre punkter, da man så let vil kunne se hvis man har lavet en fejl i beregningen af punkterne så de ikke ligger på en ret linie.

Nodet tyder på at der er allerførste gang spørgeren tegner førstegradsfunktioner i et koordinatsystem, så det er vel rimeligt at han ser at en hel serie beregnede talpar kommer til at ligge på en ret linie.


Skriv et svar til: Ligning i Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.