Fysik
Snor/bølge-opgave!
13. oktober 2005 af
nicko-v (Slettet)
Heeeej!
Jeg har en opgave, som lyder som følgende:
11.1
For en bestemt snor bevæger bølgerne sig med hastigheden 30m/s. Snorens længde er 1,20 m.
Find de 3 laveste resonansfrekvenser.
Vi har ikke rigtig haft om det - og jeg har grublet over den i nogle dage nu... er der en, som kan komme med en forklaring?
Nicko-V
Jeg har en opgave, som lyder som følgende:
11.1
For en bestemt snor bevæger bølgerne sig med hastigheden 30m/s. Snorens længde er 1,20 m.
Find de 3 laveste resonansfrekvenser.
Vi har ikke rigtig haft om det - og jeg har grublet over den i nogle dage nu... er der en, som kan komme med en forklaring?
Nicko-V
Svar #1
14. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Du burde nok holde dig til den tråd, du allerede har startet:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=133752
Nuvel, een gang til. Resonansfrekvenserne f_n, er
f_n = v/lambda_n
hvor v er bølgens hastighed og lambda dens bølgelængde. Indeks n refererer til ordenen, n=1,2,3,4,... svarende til 1., 2. 3. resonansfrekvens og så fremdeles.
Som angivet i den anden tråd beregnes bølgelængden for n'te resonans som
lambda_n = 2l/n (1)
hvor l er snorlængden.
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=133752
Nuvel, een gang til. Resonansfrekvenserne f_n, er
f_n = v/lambda_n
hvor v er bølgens hastighed og lambda dens bølgelængde. Indeks n refererer til ordenen, n=1,2,3,4,... svarende til 1., 2. 3. resonansfrekvens og så fremdeles.
Som angivet i den anden tråd beregnes bølgelængden for n'te resonans som
lambda_n = 2l/n (1)
hvor l er snorlængden.
Skriv et svar til: Snor/bølge-opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
