Fysik

Formfaktor

12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej jeg har brug for hjælp til 2 opgaver i fysik.

Jeg skal bestemme en værdi for bilens formfaktor, og jeg tror, at jeg skal bruge denne formel:

Fluft = 0,5 * Cf * S * A *V2

 

Hvor Fluft = luftmodstanden

Cf = formfaktoren

S = luftens massefylde

A = tværsnitsarealet

V = farten

Desuden er der målt sammenhørende værdier af luftmodstanden F på bilen og vindhastigheden v. Værdierne har jeg vedlagt i et worddokument.

 

Håber nogen kan forklare det, trin for trin, da jeg har svært ved at forstå fysik.

 

 

Vedhæftet fil: Fysik 1b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af peter lind

Jeg har vanskeligt ved at læse i docx formatet. Der kan være forsvundet dele af skriften.'

Du skal også have tværsnitarealet og luftens massefylde.. Lav regressionsanalyse på de data. Brug lineær regresion hvor den uafhængige variabel er v2 (altså ikke v). Hældningskoefficienten er 0,5 * Cf * S * A, hvor Cf er den eneste ubekendte


Svar #2
12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Altså tværsnitsarealet er givet som 2,27 m2, jeg har bare glemt at nævne det.

Dvs. at jeg nu kun skal finde luftens massefylde og farten, ikke også?

 

Hvad betyder det, at den uafhængige variabel er vog ikke v?

Og hvad er enheden for hældningskoefficienten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af peter lind

Massefylden af luften kan du slå op i en tabel eller din bog.

Hvis  du har v = 10 i en eller anden enhed skal du bruge 102 = 100 som den uafhængige variable, Hvis du har v= 15 skal du bruge 152= 225 som den uafhængige varabel o .s.v.

Enhederne er afhængige af hvilken enheder du har kraften og farten i.


Svar #4
12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#3 Okay, hvordan beregner jeg så v?

Jeg har udført en lineær regression over data, selvom linjen ikke ser ud til at passe til punkterne.

hældningskoefficienten, a, fik jeg til 14,5.

Jeg har søgt lidt på luftens massefylde', og så at der stod ca. 1,225 kg/m3

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af peter lind

v er jo nogle data, der er opgivet så hvad mener du med at skulle beregne v?


Svar #6
12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#5 Jamen, jeg ved ikke, hvorfra jeg skulle få v?

v er farten, og den har jeg vel ikke fået opgivet? Eller har jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2013 af peter lind

Det skriver du i #0 at du har og mine svar er baserer på det.


Svar #8
12. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#7 Jamen, jeg forstår ikke hvad du mener?

Jeg har ikke skrevet noget tal på hvad v er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2013 af peter lind

Der står flere på din henvisning


Svar #10
16. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hvor kan jeg finde det, hvis jeg må spørge?


Svar #11
16. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#9 Nej, nu tror jeg, at jeg ved, hvad der menes.

Men hvilket tal, skal jeg tage fra min tabel? Skal jeg finde gnsnt. af alle tallene 0, 10, 15, 20, 25, 30, 35 - eller hvad skal jeg gøre? Eller skal jeg udføre en regression over data, men hvordan skal jeg bruge regressionen?

Jeg ved, som du tidligere har skrevet, at jeg skal bruge hældningskoefficienten, a, til at indsætte i stedet for S*A. Men så er det blot v jeg mangler?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2013 af peter lind

Du har

Fluft = 0,5 * Cf * S * A *V2

du har fundet at

Fluft=14,5*V2

sammenlign de 2 formler


Skriv et svar til: Formfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.