Matematik

koordinatsæt

12. maj 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ;)

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

 

I et koordinatsystem har en ret linje m parameterfremstillingen

(x,y) = (5,4) +t(4,3) , t er element i R


vektor a er (2,4)og som det ses er retningsvektoren på linjen (4,3)

 

Beregn kordinatsættet til vektor a's projektion på m?

 

Mit Bud:

a's projektionsvektor på b kaldes a_b 

a_b=[(a*b)/|b|^2]*b,

hvor (a*b) er prikproduktet og |b|^2=(4^2+3^2)=25

 

Vektor a projekteret på retningsvektoren= ((2,4)*(4,3) / 2rod(2,4^2)*2rod(2,4^2)) * (2,4) ?

 

Er dette korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af mathon

 

                  |b|2 = 42 + 32 = 16 + 9 = 25

 

                  ab = (( [2,4] • [4,3] ) / 25) • [4,3]


Svar #2
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

okay tak.

I et koordinatsystem har en ret linje l parameterfremstillingen

(x,y) = (3,5) + t(2,4) , t ∈R

 

Hvordan bestemmer man en ligning for linjen l?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af peter lind

Brug at tværvektoren til retningsvektoren er normalvektor til linjen


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af mathon

 

            I:    x = 3 + 2t                     I multipliceres med -2 og kaldes III
            II:   y = 5 + 4t

            III:   -2x = -6 - 4t
            II:      y = 5 + 4t                 III og II adderes

                   -2x + y = -1

                m:    y = 2x - 1
 

             


Svar #5
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Hvilken regel bruger du i det ovenstående?


Svar #6
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Du mener vel l : y = 2x - 1  og ikke m ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2013 af mathon

rettelse:

       l:    y = 2x - 1


Svar #8
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Men hvilken regel bruger du i #4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2013 af mathon

Modsatte koefficienters metode,

        oftest i lærebøgerne omtalt som lige store koefficienters metode.

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2013 af mathon

Hvis du foretrækker metoden, anbefalet i #3


                             en normalvektor
                             er
                                                          n = [-4,2]

                             en retningsvektor;
                             når (x,y) er et
                             vilkårligt linjepunkt
                             er
                                                          r = [x-3,y-5]

      linjen l's ligning:

                                      nr = 0

                                 [-4,2] • [x-3,y-5] = 0

                                 -4  •(x - 3) + 2 • (y - 5) = 0

                                 -4x + 12 + 2y - 10 = 0

                                 -4x + 2y + 2 = 0

                                 -2x + y + 1 = 0

                         y = 2x - 1

                                


 


Svar #11
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Tusinde tak! :)


Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.