Kemi

Kemi højniveau

12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa. Sidder lige og træner noget kemi. Har lige et spørgsmål:

Hvor mange mL 0,100 M NaOH skal der anvendes for at neutralisere 48,0 mL 0,150 M HCl?

Facit er: 72,0 ml.

 

Men hvordan kommer jeg frem til det resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af peter09

tror man skal bruge formelen:

C_før*V_før=C_efter *V_efter


Svar #2
12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Hmm .. det er jo ikke den samme koncentration men to forskellige. Den formel du henviser til, bruges til at udregne fortynding. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af Jerslev

#0: Stofmængden af OH- skal svare til stofmængden af H+.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af mathon

 

                            NaOH (aq)   +   HCl (aq)   --->   H2O (l)   +   NaCl (aq)

     stofmængdeforhold:
                                               NaOH (aq) : HCl (aq) = 1 : 1

                                          
                                              mol base        =        mol syre
                                         Vb • (0,1 M)          =    (0,048 L) • (0,150 M)

                                         Vb = (0,15 / 0,1) • (0,048 L) = 0,072 L = 72,0 mL

             


Svar #5
12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Tak skal i have. 

Hvis det antages at stofmængdeforholdet er 1:2, hvor vil de så være en forskel i udregningen:

Vb = (0,15 / 0,1) • (0,048 L) = 0,072 L = 72,0 mL

Kunne forestille mig, at en værdi skulle ganges med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2013 af mathon

    Hvilket er urealistisk i denne sammnehæng.


Svar #7
12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Hence "hvis det antages" - skal jeg bruge et andet eksempel? Eller er det fordi du ikke forstår hvad jeg mener ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

       ifølge mathon er        

       det er et urealistisk stofmængdeforhold


Svar #9
12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Ved fordampning af vandet fra en 0,200 M opløsning af NaCl blev 1,50 mol NaCl udkrystalliseret. 
Hvad var det oprindelige volumen af opløsningen?

Facit er 7,5L - hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2013 af mathon

  NaOH (aq):

                          n = V • c

                          V = n / c

                          V = (1,50 mol) / (0,200 mol/L) = 7,500 L


Svar #11
12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Hvor mange mol CO2 er produceret, når 2,5 mol O2 reagerer som følger?


C2H5 + 5O2 → 3 CO2 + 4 H2O

Kan ikke helt gennemskue det? Hvordan kommer jeg frem til svaret? Jeg ved at svaret er 1,5 mol.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2013 af mathon

 

         C2H5 + 5O2 → 3 CO2 + 4 H2O                  er forkert afstemt

 

         2 C2H6   +   7 O2   --->   4 CO2   +   6 H2O

stofmængdeforhold
                                          
O2 : CO2 = 7 : 4 = 1 : (4/7)
 


Svar #13
12. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. maj 2013 af Heptan

Mathon tager aldrig fejl :D

Måske skal du selv afstemme reaktionen før du rigtig går i gang med opgaven, Formelsamling?


Svar #15
13. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Jamen går igang med hvad? Nu har jeg vist at facit IKKE giver det mathon skriver i #12   


Brugbart svar (2)

Svar #16
13. maj 2013 af mathon

I opgaven er man tilsyneladende ikke interesseret i korrekt afstemning,
men kun i evnen til at mol-bergne,
hvad først kan konstateres efter link-tilføjelsen i #13.

                      5 mol O2 ækvivalerer 3 mol  CO2

                      2,5 mol O2 ækvivalerer 1,5 mol  CO2


Svar #17
15. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

Jeg vil finde ud af hvor mange mm mol 19 C-atomer udgør af en samlet mængde på 1,06315 mmol 

Hvordan finder jeg ud af deT?


Svar #18
17. maj 2013 af Formelsamling (Slettet)

I forhold til den metode du fremlægger i #4 - så giver svaret på vedhæftede opgave ikke det rigtige svar mathon. Den metode du fremlagde passer. Tror du der er lavet en fejl i facitlisten i vedhæftede opgave?


Skriv et svar til: Kemi højniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.