Matematik

Koordinatsæt

12. maj 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave:

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linje l parameterfremstillingen:

(x,y) = (3,4) + t(2,1), ,t∈R og et punkt Q har koordinatsættet (3,4).

 

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket  <POQ er ret.

Håber på respons!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af peter lind

Løs ligningen OP·OQ =0


Svar #2
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Hvordan finder man vektor OP og vektor OQ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af peter lind

OP og OQ er stedvektorer så de har samme koordinater som punkterne P og Q


Svar #4
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

dvs. OQ =(3,4) men hvad er OP?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af peter lind

Et punkt på linjen se din parameterfremstilling


Svar #6
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

dvs. OQ=(3,4) og OP=(3,4) 

(3,4) * (3,4) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2013 af peter lind

Se din parameterfremstilling. Et punkt på linjen har koordinateten (3+2t,4+t)


Svar #8
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

dvs.

(3+2t,4+t) * (3,4) = 0 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2013 af peter lind

ja


Svar #10
12. maj 2013 af Jelly (Slettet)

9 + 6t + 16+4t = 0

t = -2,5 ?

Hvad gør man nu?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2013 af peter lind

Indsæt den fundne værdi af t i linjens parameterfremstilling


Svar #12
13. maj 2013 af Jelly (Slettet)

dvs.

(x,y) = (3,4) + t(2,1)

vi indsætter og får koordinatsættet:

(-2 , 1,5) 

Er det korrekt?


Skriv et svar til: Koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.