Matematik

Trigonometri

12. maj 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

b)

 

      jævnfør A = 0,5 · h · G, haves 25 = 0,5 · 5 · G


      hvormed G = 25 / (0,5 · 5) = AC


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2013 af peter lind

b) brug at arealet = ½*højde*grundlinje

c)Kald fodpunktet for højden fra B for D. Brug svaret i b til at finde CD. Brig dernæst pytagoras på trekant BCD til at finde DC


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af hejmedddi (Slettet)

Du har fået oplyst højden og arealet af trekantet. Disse oplysninger sætter du bare ind i formlen for beregning af en vilkårlig trekant som ser sådan ud:

Arealet = 0.5¤højden¤grundlinjen

I den tilfælde er AC din grundlinje og den eneste ubekendt, når du sætter de oplysninger du har fået ind i formlen for arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

c)

 

      se #2


Svar #5
12. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

b) Kan det passe, at det giver 62,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Se #1


Svar #7
12. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

For den til 25 nu :)


Svar #8
12. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

Er lidt forvirret eller giver det 10?


Svar #9
12. maj 2013 af Jessen133 (Slettet)

C.) forstår ikke hvordan c skal laves


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2013 af Yang (Slettet)

Du har fundet  AC i b).

Brug Pythagoras på trekant ABH (fodpunktet er H) for at finde AH. Herefter kan du finde længden af kateten i den "mindre" trekant ved:

IHCI= AC-AH

Nu kan du finde hypotenusen længden af BC af den mindre trekant. Omkredsen ville så være

O= IACI+ IBCI +7


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.