Fysik

centripetalacceleration

13. maj 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: B-niveau

En jagerpilot styrtdykker med sin maskine og opnår ved slutningen af dykket en fart på 1080 km/h . Idet han retter maskinen op, flyver han i en kort tid i en cirkelbue med denne konstante fart. Radius i cirklen er 1.000 m.

a. Beregn flyets centripetalacceleration.
b. Beregn den kraft, hvormed piloten påvirker sit sæde, når pilotens masse er 75 kg.

 

Hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. maj 2013 af mathon

   v = 1080 km/h = 300 m/s

 

   a)        
                            acen = v2 / r

   b)

                            Fcen = m • (v2 / r)

 

 


Skriv et svar til: centripetalacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.