Matematik

S(t)=b*a^t

13. maj 2013 af hollybaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder her og laver den sidste matematik aflevering i 1G, men kan ikke rigtig komme videre fra denne opgave, så hvis i kunne hjælpe mig ville jeg blive glad :)

Opgave 2
Tabellen nedenfor viser udviklingen i Tysklands solcellekapacitet (målt i MW) i perioden 2005-2010.

Årstal
2005
2006
2007
2008
2009
2010

Solcellekapacitet
2056
2899
4170
6120
9914
17320

I en model kan udviklingen i solcellekapaciteten i Tyskland beskrives ved en funktion af
typen
S(t)=b·a^t,
hvor S(t) betegner solcellekapaciteten (målt i MW) til tiden t (målt i år efter 2005).
a. Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for S.
b. Benyt modellen til at give et skøn over Tysklands solcellekapacitet i 2015.
c. Gør rede for, hvad a og b fortæller om udviklingen i Tysklands solcellekapacitet i perioden 2005-2010.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

Plot dine data i et CAS-værktøj og få lavet en eksponentiel regression. Modellen kan jo beskrives ved en funktionaf typen S(t)=b*at. Dermed får du en forskrift for S. 

b) bestem S(10)

c) hvad fortæller konstanterne i en eksponentiel udvikling? Applicer din viden i henhold den fundne model over udviklingen i Tysklands solcellekapacitet i perioden 2005-2010. 


Svar #2
13. maj 2013 af hollybaby (Slettet)

Jeg har ikke T-nspire. 

så ved ikke hvordan man gør ellers? i a ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

Man kan ogsaa lave det i Excel. I har med garanti laert at lave regression med et eller andet CAS-vaerktoej. :) 


Skriv et svar til: S(t)=b*a^t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.