Matematik

HJÆLP!

13. maj 2013 af Birtha (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model kan den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person som funktion af tiden beskrives ved


t C(t)=900000⋅1,031 / t+38


hvor C(t) måles i kg, og tiden t betegner antal år efter 1950.
a) Bestem C ′(72) , og gør rede for, hvad dette tal fortæller om udviklingen i den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person efter 1950.

 

håber der er nogle der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Indsæt t=22  (nemlig 1972-1950)


Svar #2
13. maj 2013 af Birtha (Slettet)

Hvad mener du ? 

hvor skal jeg indsætte 22


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Du har din  forskrift

C(t)=900000⋅1,031 / t+38

Indsæt 22 i stedet for t, og udregn C(t) for 1972

;-)
 

 


Svar #4
13. maj 2013 af Birtha (Slettet)

så jeg skal skrive dette på min lommeregner : C(22)=900000⋅1,031 / t+38


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal skrive:

900000⋅1,031 / 22 +38

;-)


Svar #6
13. maj 2013 af Birtha (Slettet)

Tak, efter dette skal jeg så redegøre for, hvad taetl fortæller om udviklingen i den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person efter 1950.

 

jeg fik tallet til 15,465 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Ups - jeg ser, der står C mærke af t, altså C'(t)

Så du skal først differentiere C(t) inden du indsætter de 22 for t

Sorry :-/


Svar #8
13. maj 2013 af Birtha (Slettet)

hvad er det jeg skal differentiere før jeg sætter 22 ind :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Genlæs # 7


Svar #10
13. maj 2013 af Birtha (Slettet)

Ja, men det bliver et meget mærkeligt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

C'(t) = -(927900) / t^2...................indsæt t = 22

C'(22) = (-231975 / 121) kg  ( = ca. 1917 kg)
 

Betydning:

I 1972 falder udledningen gennemsnitligt med 1917 kg årligt

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Opgaveteksten kan osse forstås sådan, at man med C'(72) mener 72 år efter 1950 - men jeg tvivler.

Så er vi jo helt fremme i 2022.

Der burde have stået C'(1972) eller "udledningen i året 1972, som jo så giver et t = 22

;-)


Svar #13
13. maj 2013 af Birtha (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.