Matematik

Matematik - parabler

13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

En parabel er givet ved ligningen
y = -x2 + 4x + 5.

a) Bestem parablens skæringspunkter med førsteaksen.

førsteaksen? Hvad er det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af SuneChr

x-aksen er et andet navn for førsteaksen.

Skæring med x-aksen vil sige at skulle finde x når y = 0.

Løs den almindelige 2.gr. ligning

- x2 + 4x + 5  =  0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

x-aksen :)


Svar #3
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

a = 1

b= 2

c= 5

D= 22-4*1*5= -16

Også er der en løsning ikke?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

løsning 1 = -1

løsning 2 = 5

der er to løsninger


Svar #5
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Så parablens skæringspunker er (5,-1)???


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af SuneChr

# 3   Nej

a = - 1

b = 4

c = 5


Svar #7
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Skrev b forkert... Men en kvadratrod kan da ikke stå i minus kan den??

 


Svar #8
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

er helt væææk.. min diskriminant giver -4. Også er der to løsninger ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

Nej. Du har lavet en fortegnsfejl, når du får diskriminanten d til at være -4. Den er nemlig 36, fordi

d= b2-4ac = 42-(4*(-1)*5)= 16- (-20) = 36.

Da d>0 har andengradsligningen to løsninger! 


Svar #10
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Ahaa!

 


Svar #11
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

får de to løsninger til -7 og -1?? 


Svar #12
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Er det rigtigt de to løsnnger giver -7 og - 1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2013 af Yang (Slettet)

x=(-b ±√d)/2a = (-4±6)/(2*(-1)) 

dvs

x=(-4-6)/(-2) = (-10)/(-2)=5

x= (-4+6)/(-2) = 2/(-2) = -1


Svar #14
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Mange tak er skærings punkterne så 5,-1?


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Skæringspunkterne er (5;0) og (-1;0).

 


Skriv et svar til: Matematik - parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.