Matematik

mat aflevering

13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

I en model antages, at sammenhængen mellem en hundsestejles vægt og længde er givet ved

f(x)=0,023x2,777

hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg).

a) Bestem vægten af en 30 mm lang hundestejle.

b) Bestem længden af en hundestejle, der vejer 1000 mg.

Seriøst hjælp mig.. Aner ikke hvad jeg skal gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

a)

f(x)=0,023x2,777

indsæt 30 på x's plads og udregn'

f(30)=0,023x2,777

b)

løs 1000 = 0,023*x2,777

 

 


Svar #2
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

jamen skal jeg sige 0,023*30*2,777?? 

 


Svar #3
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg er rigtig dårlig til matematik og jeg tror ikke helt jeg forstår det du har skrevet :-/


Svar #4
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Du kan måske bruge logaritmen.

Ellers så tror jeg at du kan bruge

x^a = (y*b)

x = (y*b)1/a
 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2013 af LeonhardEuler

Først og fremst:

f(x)=0,023x2,777

 

Med det mener du vel:

1. 

 

Eller er det 

2. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. maj 2013 af LeonhardEuler

Hvis vi antager det er:

 

a) Du putter bare 30 ind i x'ens plads og udregner ...

 

 

b) Du sætter først de oplysinger du ind:

Nu skal du isolere x:

 

(Du kunne også have brugt logoritmer)

 


Skriv et svar til: mat aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.