Matematik

hjææælp migg

13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

I en model antages, at sammenhængen mellem en hundsestejles vægt og længde er givet ved

fx=0,023x2,777

hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg).

a) Bestem vægten af en 30 mm lang hundestejle.

b) Bestem længden af en hundestejle, der vejer 1000 mg.

I a skal jeg så indsætte 30 på x plads? Altså således:
0,023*302,777

Og b'eren forstår jeg bare overhovedet ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, a) er korrekt fremgangsmåde.

I b) skal man løse ligningen f(x) = 1000 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af PeterValberg

a) indsæt x = 30 i forskriften

b) løs ligningen:   f(x) = 1000   mht. x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Men hvordan løser jeg f(x) = 1000? Det er det jeg ikke forstår :-/


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Løs ligningen

0,023 · x2,777 = 1000

Divider med 0,023 på hver side, og uddrag så den 2,777'te rod på hver side.


Svar #5
13. maj 2013 af Manu0407 (Slettet)

Mange tak, men lige et sidste spørgsmål. det er med hensyn til a'eren..
Jeg får den til 290, 86 er det så i kg eller hvad?? O.o

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo i de enheder, som er beskrevet i opgaven (læs opgaveteksten).

"hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg)"


Skriv et svar til: hjææælp migg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.