Matematik

Vækst

14. maj 2013 af Almv (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej

En eksponential funktion, er en funktion f(x)=b·ax

i dit tilfælde: y=b·a

Du ved at y=65, når t er 0

65=b·a0=b

b er derfor 65.

du får så en punkt at vide (12,34)

dette giver ligningen

34=65·a12

Løs ligningen til a.

når du har bestemt a, kan du bestemme saltindholdet når t er 15.

 

Mvh


Svar #2
14. maj 2013 af Almv (Slettet)

Tak !! :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 1

Det er IKKE saltinholdet til tiden t = 15, der skal bestemmes

Det er HVOR HURTIGT SALTINDHOLDET FALDER.

Du skal derfor først differentiere din fundne funktion inden du indsætter t = 15

;-)

 


Svar #4
15. maj 2013 af Almv (Slettet)

Tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

y = b * a^x


y' = b * ln(a) * a^x

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

#3 Ja, det er korrekt :) Det overså jeg, jeg var vidst lidt træt og for hurtig igår aftes :)


Svar #7
16. maj 2013 af Almv (Slettet)

er ikke helt med. kan det passe at a gir 0,947 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2013 af Mixzo (Slettet)

#7 Ja dette er korrekt :)


Svar #9
16. maj 2013 af Almv (Slettet)

Skal jeg så bar sige 0,947 opløftet i 15 ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, du skal beregne f '(15) ved at benytte udledningen i #5.

f '(x) = f(x) · ln(a)


Svar #11
16. maj 2013 af Almv (Slettet)

Hmm , okay . Det prøver jeg så. Tak :)

Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.