Matematik

trekant??!

15. maj 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey nogen der kan hjælpe med denne opgave er lost :-/ 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx 

Det opgave 14 :)

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af PeterValberg

Højden i gavlen kan ved x udtrykkes som:

h = √(902 - x2)     jf. Pythagoras'læresætning

Rumfanget af legemadrassen kan bestemmes som arealet af den trekantede gavl
multipliceret med længden:

R = 200·1/2·2x·√(902 - x2) = 200·x·√(902 - x2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

det forstod jeg ikke rigtigt :-/ 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2013 af PeterValberg

Rumfanget af et prisme kan bestemmes som grundfladens areal ganget med højden.

I dette tilfælde er højden 200

Grundfladens areal er arealet af trekanten, der kan bestemmes som
den halve højde (h) ganget med grundlinjen (2x)

h = √(902 - x2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

Nååår okay på den måde :D
 

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: trekant??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.