Matematik

Differentialligninger

15. maj 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal løse denne opgave: En differentialligning er givet ved:

dy/dx + (1/x) * y = 3x        , x>0

b) Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen.
En partikulær løsning til differentialligningen indeholder punktet P(1, b), og tangenten til
grafen for denne løsning i punktet P har hældningskoefficienten 5.
c) Bestem tallet b.

Jeg har bestemt den fuldstøndige løsning, men ved ikke hvordan jeg kan udregne b ved hjælp af en hældningskoefficient?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af peter lind

Find  y'(x) Når tangenten  for x =1 er 5 betyder det at y'(1) = 5 Indsæt dette og du får en ligning til bestemmelse af integrationskonstanten


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.