Matematik

Integralregning

16. oktober 2005 af Elvin (Slettet)
Hej alle; Jeg skal finde arealet A_2, når punktmængden M_2 er givet ved {(x;y) | 0=<x=<2 og 0=<y=<f(x)}, og f(x)=6x*0.4^x. Det der forvirrer mig er opskrivningen. Vil dette sige, at jeg blot skal finde integralet af f(x) med grænserne [0;2]? En anden problemstilling jeg godt kunne tænke mig at få lidt hjælp med er, hvordan jeg bestemmer t, når jeg har fået et areal at vide.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2005 af allan_sim

#0.
Første del:

Ja, opskrivningen fortæller dig, at det er arealet fra x-aksen (y=0) og op, vi er interesserede i.

Andel del:

Hvad er t? En grænse i integralet eller?
Skriv evt. et eksempel på en opgave op.

Svar #2
16. oktober 2005 af Elvin (Slettet)

Til den første del, kan man sige at det er arealet af den del af funktionen, der forefindes i første kvadrant vi skal finde?

Punktmængden M er givet ved {(x;y) | 0=<x=<t og 0=<y=<f(x)}, og så skal jeg finde ud af hvad t er, når arealet er lig med 8,9. Men hvorledes skal dette gøres?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2005 af allan_sim

#2.
Så finder du stamfunktionen til f og indsætter t som øvre værdi og 0 som nedre værdi. Dette sættes lig med 8,9 og ligningen løses for t.

Svar #4
16. oktober 2005 af Elvin (Slettet)

Ok, det mente jeg også selv, men det var rart at få det bekræftet. Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.