Matematik

Finde en vinkel på en trekant hvor allesider er kendte

16. maj 2013 af AX3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er AB 8, BC 12 og AC 16. 

a) Bestem vinklen A.

 

Hvordan gør jeg det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en cosinusrelation.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2013 af 123434 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation

AB=c AC=b   BC=a

16^2+8^2-12^2=vinkel(A)

-----------------------

2*16^2*8^2

Er det korrekt?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af cosinusrelationen finder man cos(A) . Derefter finder man den vinkel A, hvis cosinus er lig med den beregnede værdi.

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc) = (162 + 82 -122) / (2·16·8)


Skriv et svar til: Finde en vinkel på en trekant hvor allesider er kendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.