Matematik

Log10

16. maj 2013 af Chrewe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er grunden til, at log(2) er det samme som ln(2)/ln(10)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af SuneChr

10-tals logaritmen  log  d e f i n e r e s  ved    log x = (ln x) / (ln 10)

Ofte betegner man  1 / (ln 10)  ved M .

Alle logaritmefunktioner er proportionale.

Proportionalitetsfaktoren er her, altså  M .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2013 af peter lind

Der gælder x = 10Log(x)  tager du den naturlige algoritme på begge sider af lighedstegnet får man ln(x) = Log(x)*log(10)


Svar #3
16. maj 2013 af Chrewe (Slettet)

Kan i evt. skære det en anelse mere ud i pap? :P


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Alle logaritmefunktioner er proportionale med den naturlige logaritmefunktion. Hvis logb(x) betegner logaritmefunktionen med base b, gælder der

logb(x) = ln(x) / ln(b) ,

og specielt, med b = 10

log(x) = ln(x) / ln(10)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2013 af peter lind

Ad #2 logaritmefunktionen og funktionen 10y er hinandens inverse derfor gælder den første ligning. På højre side bruger jeg at ln(ab) = b*ln(a)  her med a = 10, b= log(x)


Skriv et svar til: Log10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.