Matematik

Forskrift - matematik

16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave ?

Tabellen viser sammenhørende værdier af højde og rumfang for en bestemt serie af karafler.
I en model antages det, at sammenhængen mellem højde og rumfang kan beskrives ved en funktion af typen
V(x)=b⋅xa ,
hvor V (x) betegner rumfanget (målt i cm3), og x betegner højden (målt i cm).
a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for V.
b) Bestem højden af en karaffel, der skal kunne rumme 2000 cm3.
c) Bestem hvor mange procent rumfanget af en karaffel i denne serie ændres med, når højden øges med 10%.

 

Kan også ses i linket - det er opgave 9.

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Lav regression med en potensmodel på tabellens data.

Benyt den fundne model til at løse ligningen V(x) = 2000 .


Svar #2
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

#1


a) Lav regression med en potensmodel på tabellens data.

Benyt den fundne model til at løse ligningen V(x) = 2000 .

 

Hvordan gør jeg det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af PeterValberg

Eksempel på potensregression med TI-nspire CAS [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

 

 

#3


Eksempel på potensregression med TI-nspire CAS [ LINK ]

 

Kan det passe at jeg har fået 0,162 x^(2,991)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2013 af PeterValberg

Hvis de kendte punkter passer nogenlunde ind i forskriften, så er det korrekt :-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs så ligningen

V(x) = 2000

og beregn til sidst

[ (V(1,1x) - V(x)) / V(x) ] · 100%

ved at benytte den fundne model.


Svar #7
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

Hvordan udregner jeg 2000=0,162^2.991?

Jeg får det umiddelbart til:

x=2,99+44,72-0,162 men det er vist forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2013 af PeterValberg

x = (2000/0,162)1/2,991

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Forskrift - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.