Matematik

bestem f`(x)

18. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er givet ved:

f(x)=2x^3-x^2+3x

bestem f``(x)= -6x^2-2x^1+3x

 

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af Yang (Slettet)

Hvis f er givet ved

f(x)=2x3-x2+3x ⇒ f'(x)=6x2-2x+3

Jeg kan ikke lige se, hvor du får minus fra i første led? 

 


Svar #2
18. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

det var bare en fejl minus 


Svar #3
18. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

men skal x^2 = 2x^1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2013 af Yang (Slettet)

2x =2x1

eksponenten er i dette tilfælde overflødig. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#0 Det sidste led er heller ikke rigtigt, det skal være 3

brug f(x)=axn   ⇒f '(x)=anxn-1

se det rigtige resultat i #1

 


Skriv et svar til: bestem f`(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.