Matematik

Simpel matematik

18. maj 2013 af Gliates (Slettet)

Han solgte den gamle bil for 100000, mens den nye kostede 150000

Hvor lang går det før end den nye bil "har tjent sig selv hjem"?

 

I forrige opgave udregnede jeg, at besparelselsen mellem bilerne i benzin/grøn afgift var 14603.125

Så er det rigtigt hvis jeg skriver: (150000-100000)/14603.125 = 

Dette er blot en af mange opgaver på en side, men jeg tror nok, at jeg har fået fat i de rigtige oplysninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af lalul (Slettet)

sparer han 14603 om året/måneden?


Svar #2
18. maj 2013 af Gliates (Slettet)

Tror det er om året


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2013 af lalul (Slettet)

jeg vil umiddelbart tro at det er rigtigt, er næsten sikker.

Du skal dog huske at regne det om til dage

fx. 1,5 timer = 1 time og 30 min.

på samme måde skal du regne dit resultat om til antal år og dage


Svar #4
18. maj 2013 af Gliates (Slettet)

(150000-100000)/14603.125 = 3.43924674.. 

I min bog er der en facitliste, hvor der står, at svaret er; cirka 3 1/2 år..  


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. maj 2013 af lalul (Slettet)

Ja det passer perfekt

3,4, du skal tænke på at du skal omregne dette til år 

dvs. at 3,4

4 tallet svarer ikke til 4 måneder, på samme måde som før nævnt

1,5 time er lig med 1½ time som svarer til 1 time og 30 min.

er lidt dårlig til at forklare håber du forstår :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Altså gammel bil = 100000
ny bil =150000
Du mener så det er 14603.125 kr om året han sparer, gætter på det er fra en tiderligere opgave?
(150000-100000)/14603.125
= 3.424 år
Hvis din facitliste siger 3 år og 6 måneder! også 1250 dage!
Så ca. 3 år og 5 måneder! Dit svar er derfor korrekt!

DA 3,4 år = 3 år og 5 måneder!


Svar #7
18. maj 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Simpel matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.