Matematik

Udregne vinkler i trekant ud fra punkter.

19. maj 2013 af napzter (Slettet) - Niveau: B-niveau

A = (8, 3)
B = (6, 1)
C = (14, -4)
Areal= 40

Hvordan kan jeg udregne vinklerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af peter lind

Vinkel A kan for eksempel findes af AB·AC = |AB||AC|cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af mathon

...eller

                 a = √(89)       b = √(85)       c = √(8)

 

                A = cos-1((b2+c2-a2) / (2bc))

                B = cos-1((a2+c2-b2) / (2ac))

                C = cos-1((a2+b2-c2) / (2ab))


Skriv et svar til: Udregne vinkler i trekant ud fra punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.