Fysik

sammenligning af to formler

20. maj 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.
Er der nogen der kan hjælpe mig hvad at se hvad sammenligningen er af aktivitet A=k*N har med A=(-deltaN)/(deltal t) = kN?? Jeg skal nemlig bruge det til min eksamen i morgen :-S Og hvorfor er der et minus i den sidste formel?  

Jeg har vedhæftet rapporten "radioaktivtet" (formel 2.2)

http://195.192.76.240:81/fyB/Forsoeg/Oevelsesvejledninger_fyB.pdf#page=8


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2013 af peter lind

 Der gælder N = N0e-k*t og derme dN/dt = -k*N0e-kt = -kN Minustegnet skyldes at antallet af ayomkerner falder. Radioaktiviteten regnes normalt som positiv hvorfor A = k*N = -dN/dt


Svar #2
20. maj 2013 af zuku (Slettet)

Tusind tak! :-)

Skriv et svar til: sammenligning af to formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.