Matematik

procent stigning

20. maj 2013 af NevruzB (Slettet)

Hej. Ville i være søde at hjælpe med en opgave i matematik?

opgaven er: Hvor mange procent er en stigning fra (f.eks.) 4 til 6

Hvordan skal jeg regne det ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af Abauuz

6 - 4 = 2

(2)/(4) = 0,5

0,5 * 100 = 50%

Vil jeg tro.


Svar #2
20. maj 2013 af NevruzB (Slettet)

Det har jeg også fået til men var ikke helt sikker da der var andre der skrev noget andet, men tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er to tal, der er vigtige i den slags %-opgaver:

UDGANGSPUNKT

og

FLYTNING

Udgangspunktet er det tal, det starter med og det skal altid i NÆVNEREN

Flytningen er det stykke, det flytter sig og det skal altid i TÆLLEREN.

Hvis det skal regnes i %, så gang brøken med 100 tilsidst.

Fra 6 til 4: Et fald på 2/6*100 = 33%

Fra 4 til 6: En stigning på 2/4*100 = 40%

Det er regnereglen   ;-)


Skriv et svar til: procent stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.