Matematik

Analytisk geometri

17. oktober 2005 af MissyE (Slettet)
En linie går l går gennem punktet
Po(3,-2) og har normalvektoren n=(5,-2)
Bestem en lining for l??

Hjææælp:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Ligningen for en linie l, der har normalvektor N og går gennem punktet P(x0,y0), er

L: N*((x-x0),(y-y0))=0

altså skalarproduktet mellem N og en vektor hvis 1. og 2. koordinat er hhv x-x0 og y-y0.

Svar #2
17. oktober 2005 af MissyE (Slettet)

Okay tak, tak det hjalp:)

Tager jeg meget fejl hvis l hedder fælgende:

5x+(-2y)+17=0 ??

Har udregningen:

((x-3),(y+2))*(5,-2)=0

5(x-3)+(-2)(y-1)=0
5x+15+ (-2y)+2=0
5x+(-2y)+17=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Princippet ok men du laver en regnebøf:

((x-3),(y+2))*(5,-2)=0 [OK]

5(x-3)+(-2)(y-1)=0 [BØF, skal være y+2]
5x+15+ (-2y)+2=0 [Følgefejl]
5x+(-2y)+17=0 [følgefejl]

Det korrekte udtryk for skalarproduktudregningen er

5(x-3)-2(y+2)=0

Svar #4
17. oktober 2005 af MissyE (Slettet)

Endnu engang tak...

Prøver igen;) Liningen for :

5x+(-2y)+11=0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Det kniber lidt med de fortegn. Helt skrevet ud haves

5(x-3)-2(y+2) = 0 <=>

5x-15-2y-4 = 0 <=>

5x-2y-19 = 0

Prøv selv som øvelse at indsætte punktet P(3,-2) og se om det tilfredsstiller linien ligning.

Skriv et svar til: Analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.