Matematik

SRO hjælp !!!

21. maj 2013 af najaanker (Slettet)

jeg er i gang med at skrive en SRO opgave om RKI-registreinger i danmark inde for fagene matematik og psykologi. i min opgaveformulering har jeg blandt andet fået til opgave at "vise for denne modeltype(eksponentiel), at den relative væksthastighed er konstant"
 

beviser man det bare ved at dividere f(x)/f'(x) ?
håber nogen vil hjælpe !! 
hilsen Naja


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den relative væksthastighed er f '(x) / f(x) . Differentier eksponentialfunktionen korrekt og indsæt i udtrykket. Der kommer ikke noget med k.


Svar #2
21. maj 2013 af najaanker (Slettet)

f(x)=b*a^x
f'(x)=b*a^x*ln(a)
f(x)/f'(x)=1/ln(a)
 

men hvordan er det mit bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal beregne f '(x) / f(x) , ikke f(x) / f '(x) ; men begge forhold er konstante.

Ved at beregne f '(x) / f(x) , der er den relative væksthastighed, ser man at denne størrelse er en konstant.


Svar #4
21. maj 2013 af najaanker (Slettet)

aha ! ja det giver mening !
f'(x)/f(x)=ln(a)
ln(a) er er den konstante relative væksthastighed. mange tak ! :)


Skriv et svar til: SRO hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.