Matematik

Funktion og areal

23. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet en funktion f(x) = x3 - 4x

Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.

Bestem arealet af denne punkt mængde.


Har fundet x'erne:     x = - 2     V     x = 0     V     x = 2

Hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2013 af PeterValberg

Areal = | ∫-20f(x)dx | + | ∫02f(x)dx |     

|...| numerisk værdi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2013 af SuneChr


Svar #3
23. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet)

# 1

Hmm... Får dem begge til nul. Det kan jo ikke passe. :-/


Brugbart svar (3)

Svar #4
23. maj 2013 af ultramaniac (Slettet)

#3 ∫-20x3-4xdx=[x4/4-2x2]-20=0-(16/4-2*4)=4


Svar #5
23. maj 2013 af Elefantmarch (Slettet)

# 4

Tror, det er fordi jeg har glemt at beregne stamfunktionen til f(x)...


Skriv et svar til: Funktion og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.